Vakbeurs GEVEL in teken van renovatie & transformatie
Javascript is uitgeschakeld

Vakbeurs GEVEL in teken van renovatie & transformatie

Geplaatst: 31-05-2017
Vakbeurs GEVEL in teken van renovatie & transformatie

UTRECHT - Renovatie & Transformatie is het grote thema op de vakbeurs GEVEL 2018. Dit thema is gekozen in nauwe samenspraak met exposanten en potentiële bezoekers die dit onderwerp als topprioriteit voor de komende jaren hebben bestempeld. GEVEL 2018 wordt van dinsdag 23 tot en met donderdag 25 januari gehouden in Rotterdam Ahoy.

De animo om aan het vakevent deel te nemen is groot. Brand Manager Martijn Carlier van Jaarbeurs verwacht zo rond de 120 exposanten, waaronder alle grote marktpartijen. Belangrijkste reden voor de grote animo is de aantrekkende markt. Daarnaast is slim renoveren essentieel om milieudoelstellingen te halen.

Martijn Carlier: "Renoveren gaat veel verder dan wat cosmetische aanpassingen. We hebben het niveau van 'groot onderhoud' achter ons gelaten. Wil je een woning of kantoorpand toekomstbestendig, energiezuinig en comfortabel maken dan is de gebouwschil - de gevel en het dak - de sleutel tot succes. Renovatie van de woningvoorraad en de gevel zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Opdrachtgevers en architecten snappen dat. Ze zijn op zoek naar totaaloplossingen, effectief, betaalbaar en zonder rompslomp te implementeren. Renoveren is hot. Het verdient maximale aandacht op GEVEL."

Energietransitie
Naast de totaaloplossingen is er op GEVEL veel aandacht voor energieopwekking via de gebouwschil en prestatieverhoging van de gevel. Carlier: "Energietransitie wordt het grote thema binnen de bouw de komende tien jaar. Er worden steeds hogere prestatie-eisen gesteld aan de mate van isolatie. Juist in de bestaande bouw vraagt dat om innovatieve oplossingen en materialen. Je kunt niet zomaar muren tien centimeter dikker maken. Dat gaat ten koste van de binnenruimte of je passeert aan de buitenkant de rooilijn. Kortom, slimme oplossingen gevraagd. Daarover gaat GEVEL, die niet voor niets 'Create, Renovate & Transform' als ondertitel heeft meegekregen."

Activiteiten
Het vakevent richt zich exclusief op opdrachtgevers, bouwkundigen en architecten. De organisatie verwacht zo'n 6 duizend bezoekers verdeeld over de drie dagen. De beurs kent een hoge mate van interactie, waarbij kennisoverdracht centraal staat. Voorbeelden daarvan zijn de Renovatie Arena waar deskundigen dilemma's krijgen voorgelegd, netwerkbijeenkomsten; discussiepodia met toonaangevende architecten; het Case Theater en de Case Gallery met referentieprojecten van exposanten, het Innovatietheater met de nadruk op technische ontwikkelingen en Themazones over digitalisering en robotisering.

Overig evenementennieuws

 

Onze partners

  • Xella Nederland
  • Bergschenhoek Luchtcomfort
  • Burgerhout
  • BUVA homecare systemen
  • Nelskamp Dakpannen
  • Gebr. Bodegraven
  • Kingspan Geïsoleerde panelen
Sluit deze advertentie