Archidat Evenementen - nieuws - archidat-bouwformatie-partner-bouwbeurs-2019
Javascript is uitgeschakeld

Archidat Bouwformatie partner BouwBeurs 2019

Geplaatst: 29-11-2018
Archidat Bouwformatie partner BouwBeurs 2019

VLIEGKAMP VALKENBURG - De BouwBeurs, die van 4 tot en met 8 februari 2019 plaatsvindt in de Utrechtse Jaarbeurs, is dé vakbeurs voor de bouw. Archidat Bouwformatie is partner van deze beurs. Mede daarom kunnen alle bezoekers van de beurs een gratis exemplaar van de BouwdetailWijzer ophalen. Deze tweejaarlijkse uitgave staat in het teken van BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouwen).

De focus van deze BouwBeurs ligt natuurlijk op de bouwwereld en waar zij de komende jaren mee te maken krijgt. Innovaties in het bijzonder, maar ook ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving. Nergens komen die twee thema's zo nadrukkelijk samen als bij duurzaam bouwen. Zéér actueel is het bijna energieneutraal bouwen, dat per 1 januari 2020 verplicht is en voor overheidsgebouwen zelfs al een jaar eerder. Daarom staat de BouwdetailWijzer van Archidat Bouwformatie geheel in het teken van BENG.

De BouwdetailWijzer bevat onderzoek naar bouwen volgens de BENG-eis. Concreet: welke bouwkundige en installatietechnische maatregelen zijn er nodig om dit te bereiken en hoe kostenefficiënt is dat? Met name dat laatste aspect is uniek. Op dit moment zijn energiebesparende maatregelen te vaak nog precies dat: losstaande maatregelen. Bij (bijna) energieneutrale gebouwen is tot nu toe nog vaak sprake van een prestigefactor of proef, waarbij de kosten een ondergeschikte rol spelen. Naarmate hoge eisen aan de energieprestaties van gebouwen steeds meer de norm worden in de reguliere markt, wordt het kostenaspect ook steeds belangrijker. In de reguliere markt bepalen kosten tenslotte in hoge mate wat mogelijk is.

Met de BouwdetailWijzer realiseer je kostenefficiënte gebouwen volgens de BENG-eis. In dit naslagwerk vind je onderzoeksresultaten, gebaseerd op realistische referentiesituaties en meerdere rekenmethodes. Daarbij komen alle aspecten van BENG aan bod. Zowel installatietechnische als bouwkundige elementen. Luchtdicht bouwen, (isolatie)materialen en zonnepanelen worden vergeleken op kosten en rendement.

Meld je aan en ontvang de BouwdetailWijzer gratis
Kun je er niet bij zijn op de BouwBeurs 2019? Dan kun je de BouwdetailWijzer bestellen in de webwinkel van Archidat Bouwformatie. Bezoekers van de BouwBeurs komen in aanmerking van een gratis exemplaar, als onderdeel van het partnerschap met de BouwBeurs 2019. Wil je daar ook van profiteren, maar heb je je nog niet aangemeld voor de BouwBeurs? Schrijf je dan hier in.

Overig evenementennieuws

 

Onze partners

  • Köster afdichtingssystemen
  • MAGNUM Heating
  • Mavotrans
  • Meuwissen Bouwprodukten
  • UNILIN Insulation
  • Alsecco
  • VMRG
Sluit deze advertentie