Deskbookers Awards 2014 uitgereikt op PROVADA
Javascript is uitgeschakeld

Deskbookers Awards 2014 uitgereikt op PROVADA

Geplaatst: 04-06-2014
Deskbookers Awards 2014 uitgereikt op PROVADA
Beeld: Deskbookers

Steeds meer landelijk opererende organisaties zien in aangeboden flexwerkconcepten een concreet alternatief voor het eigen kantoor. Dit bleek tijdens de uitreiking van de Deskbookers Awards 2014 op de vastgoedbeurs Provada in Amsterdam.

De vastgoedbeurs Provada staat al jaren in het teken van innovatieve oplossingen op het gebied van commercieel vastgoed. Dit jaar was Deskbookers.com - een Nederlandse startup met een uniek huisvestingsconcept voor organisaties - van de partij, ter ere van de uitreiking van de gelijknamige Deskbookers awards. Deskbookers is in korte tijd uitgegroeid tot het grootste platform van flexkantoren in Nederland en de startup merkt dat steeds meer grote organisaties gebruik maken van flexwerkconcepten.

Van ZZP-ers naar organisaties
Waren het twee en een half jaar geleden vooral de ZZP-ers die werkplekken boekten op deskbookers.com, inmiddels bestaat ruim 60 procent van de gebruikers uit medewerkers van groot MKB en corporate Nederland. Een belangrijke rol hierin speelt de groeiende behoefte van organisaties om te flexibiliseren. 'Flexibiliteit wordt steeds belangrijker voor organisaties en langlopende huurcontracten passen niet in dit verhaal. Organisaties willen naar een situatie waarbij de huisvesting zich aanpast aan de behoefte van de organisatie en weg van de situatie waarin huisvesting leidend is voor de verdere ontwikkeling van de organisatie', stelt Jeroen Arts, oprichter van Deskbookers.

Ook de groeiende behoeften van medewerkers om dichterbij huis te werken en meer keuzevrijheid te hebben om zelf een werkplek te selecteren, dragen bij aan de flexibiliseringsslag. Organisaties spelen hier op in door hun medewerkers enkele dagen per week gebruik te laten maken van een flexkantoor.

Van bezit naar gebruik
Daarnaast is de trend dat organisaties steeds meer waarde hechten aan 'gebruik' in plaats van 'bezit' ook zichtbaar in de kantorenmarkt. 'Wat je ziet is dat steeds meer organisaties teruggaan in eigen locaties en in plaats daarvan gebruikmaken van flexwerkconcepten. Dit kunnen locaties zijn op projectbasis, dat wil zeggen van enkele maanden tot pakweg één jaar, maar ook locaties voor het gebruik van flex- of aanlandplekken op dagbasis', zo stelt Derks, de andere Deskbookers oprichter.

Awardwinnaars
Tijdens de awarduitreiking, die mede werd georganiseerd door vastgoedautoriteit Vastgoedmarkt, werden flexkantoor ZAAMEN in Haarlem, vergaderlocatie deVLOER in Almere en vastgoedconcept Offices For You uitgeroepen tot de grote winnaars in hun categorie. In totaal hebben ruim 8.500 bezoekers van deskbookers.com hun stem uitgebracht voor deze publieksprijzen.

Volgens Arts onderscheiden de winnende concepten zich vooral door hun klantgerichtheid. 'De vastgoedmarkt is een van de laatste markten die nog overwegend aanbodgestuurd is. De awardwinnaars zijn er echter in geslaagd om de werkomgeving volledig in dienst te stellen van het functioneren van de organisaties die er gebruik van maakten.'

Juist deze vorm van hospitality spreekt organisaties aan. Het afgelopen anderhalf jaar is het aantal flexlocaties dat aan deze verwachtingen kan voldoen enorm gestegen en het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer organisaties bij deze flexwerkconcepten aanhaken. 'De aankomende tijd zullen organisaties hun huisvesting blijvend flexibiliseren en het is aan de vastgoedmarkt om hier snel en adequaat op in te springen', zo sluit Arts af.

Bron: Deskbookers

Overig evenementennieuws

 

Onze partners

  • VELUX Nederland
  • Wédéflex Duurzame Daksystemen
  • ACO
  • Xella Nederland SILKA
  • Calduran Kalkzandsteen
  • BIA Beton
  • Archidat Bouwformatie
Sluit deze advertentie