GEVEL 2020 richt vizier op toekomst
Javascript is uitgeschakeld

GEVEL 2020 richt vizier op toekomst

Geplaatst: 11-07-2019
GEVEL 2020 richt vizier op toekomst

ROTTERDAM - Ahoy Rotterdam staat eind januari 2020 in het teken van toekomstplannen en ambitie in de gevelbranche. Toeleveranciers, producenten en bouwers van gevelmaterialen, producten en systemen laten op de vloer hun nieuwste ontwikkelingen zien. Ook voor het omlijstende programma, dat in drie theaters en een reeks exposities gestalte krijgt zijn ambitie en technologische vernieuwing belangrijke thema's.

Voor de editie 2020 van het vakevenement GEVEL is gekozen voor het thema 'Modern Utopia' en richten we het vizier op een positieve toekomst voor onze planeet. De bouwbranche maakt momenteel grote veranderingen door en het is belangrijk om die stip op de horizon te hebben. Het thema overkoepelt de onderwerpen die ongetwijfeld aan de orde zullen komen: circulair ontwerpen en bouwen, prefabricage en robotisering, biodiversiteit, biobased bouwen, gebruik van daglicht en zonne-energie, integrale processen en BIM, het gebruik van nieuwe technologie en data bij het ontwerp, bouwen en onderhoud van gevels en daken.

Positief vooruitzicht
Thema en plattegrond zijn ontwikkeld in samenwerking met Marco Romano (architect bij ONB Architecten en Adviseurs) en Caroline Kruit (DAX Creative Company). Anno 2020 zijn er - net als ten tijde van het verschijnen van het boek van H.G. Wells (‘A Modern Utopia’, 1905) - grote veranderingen gaande die van grote invloed zijn op de plannen voor de bebouwde omgeving. De urgentie van verandering is voor iedereen duidelijk: met het thema wordt gekozen voor een positieve, oplossingsgerichte aanvliegroute. Voor de indeling van de vloer is ook een referentie gemaakt naar het thema met de vorm van de lemniscaat (oneindigheid) als letterlijk positieve draai aan thema’s als duurzaamheid, innovatie en maatschappelijke betrokkenheid.

Drie ambassadeurs
Toonaangevende én startende bedrijven in de gevelbranche laten hun producten en projecten zien op de vloer van GEVEL, daarbij ondersteund door een rijk gevuld lezingenprogramma en verschillende exposities. Het vakevenement duurt drie dagen, van 28 tot en met 30 januari 2020. Drie architectenbureaus zijn uitgenodigd om elk een dag op te treden als ambassadeur: zij bepalen mede het programma in de drie theaters op de beursvloer en leveren een bijdrage aan de invulling van de exposities.

Vernieuwing nu en voor later
Uit marktonderzoek blijkt dat de bezoekersdoelgroepen van GEVEL (architecten, bouwkundigen, adviseurs, opdrachtgevers en gebouwbeheerders) graag toepassingen zien van producten en systemen. Natuurlijk spelen de exposanten van GEVEL daarop in, maar ook met een aantal exposities wordt hierop ingespeeld. De Project Expo toont mock-ups op ware grootte, terwijl Expo Utopia juist de blik wat verder in de toekomst werpt. Exposities als Experimenteel Beton (door het Betonhuis) en Bucky Lab (werk van studenten Building Technology aan de TU Delft) zullen ook dit jaar niet ontbreken.

Volg de website www.gevel-online.nl voor de laatste nieuwberichten over GEVEL 2020 en een actueel overzicht van de deelnemende bedrijven en instanties.

Overig evenementennieuws

 

Onze partners

  • JORDAHL Benelux
  • Fermacell
  • Hakron
  • Halfen
  • Kawneer
  • Therminon
  • Totaaldakconcept.NL
Sluit deze advertentie