Archidat Evenementen - nieuws - smart-homes--intelligent-buildings-speelt-in-op-themas-energiebeheer-en-cybersecurity
Javascript is uitgeschakeld

Smart Homes & Intelligent Buildings speelt in op thema’s energiebeheer en cybersecurity

Geplaatst: 05-10-2017
Smart Homes & Intelligent Buildings speelt in op thema’s energiebeheer en cybersecurity

92 procent van de opdrachtgevers en voorschrijvers in de bouw- en installatiesector hebben verregaande interesse in nul-op-de-meterwoningen (NOM) en duurzaam energiebeheer.

Dat blijkt uit onderzoek van het nieuwe event Smart Homes & Intelligent Buildings, in opdracht van Jaarbeurs. Om opdrachtgevers en voorschrijvers meer inzicht te geven in de mogelijkheden van NOM, zal tijdens Smart Homes & Intelligent Buildings innovatie- en kennisorganisatie TNO een inhoudelijke sessie geven en handvatten aanreiken hoe energiebeheer gestimuleerd kan worden. Het nieuwe event vindt op 15 november 2017 plaats in de Jaarbeurs in Utrecht.

Energiepositieve woningen
Huub Keizers, programmamanager Energy Built Environment bij TNO, geeft op 15 november in het Smart Homes theater antwoord op de vraag 'Hoe wordt je huis een bron van energie'. Keizers geeft zijn inspirerende visie op het gebied van slimme technologische oplossingen die energiebeheer en NOM stimuleren. Daarnaast vertelt hij over het lopende onderzoek binnen TNO rondom energiepositieve bouw; woningen en gebouwen die netto meer energie produceren dan ze verbruiken.

Smart cybersecurity
Naast duurzaam energiebeheer speelt ook smart cybersecurity een belangrijke rol bij slimme gebouwen. 4 op de 5 opdrachtgevers en voorschrijvers (80%) zegt belangstelling te hebben voor dit thema en wil hier meer informatie over. Om te voldoen aan deze wens heeft Smart Homes & Intelligent Buildings Deloitte uitgenodigd om woensdag 15 november te spreken over de positieve kansen van cybersecurity.

Jelle Niemantsverdriet, Director Cyber Risk Services bij Deloitte, maakt concreet hoe je daadwerkelijk voor een veilig en slim gebouw zorgt. Verder gaat hij dieper in op het vraagstuk hoe je kunt inspelen op en rekening houden met cybersecurity in combinatie met smart buildings. Niemantsverdriet: "Je kunt security zien als de fundering onder de slimme systemen in een modern gebouw: je ziet het niet, maar het is essentieel om een bruikbaar én veilig gebouw te hebben. En net als met de fundering, is dit een van de eerste dingen waar je mee aan de slag moet!"

Smart Homes & Intelligent Buildings
Vanuit de kernbegrippen comfort – care – control – connect, richt het nieuwe event Smart Homes & Intelligent Buildings zich op toepassingen die gebouwen en huizen slimmer, zuiniger, flexibeler, comfortabeler en levensloopbestendiger maken. Daarbij draait alles om integrale oplossingen, praktijkvoorbeelden, kennisuitwisseling en het mobiliseren van expertise van leveranciers en gebruikers.

Smart Homes & Intelligent Buildings slaat een brug tussen de aanbieders van technologie-gedreven oplossingen en de ontwikkelaars, ontwerpers en beheerders van gebouwen en woningen die zich hierop willen oriënteren. Smart Homes & Intelligent Buildings vindt 15 november plaats in de Jaarbeurs in Utrecht.

Via Archidat Bouwformatie krijgt u €100 korting op de registratie.

Overig evenementennieuws

 

Onze partners

  • Schöck Nederland
  • BUVA homecare systemen
  • Nelskamp Dakpannen
  • Luxlight
  • Gebr. Bodegraven
  • Kingspan Geïsoleerde panelen
  • De Hoop Pekso
Sluit deze advertentie