Archidat Evenementen - nieuws - smart-technology-biedt-kansen-voor-security
Javascript is uitgeschakeld

Smart technology biedt kansen voor security

Geplaatst: 24-10-2017
Smart technology biedt kansen voor security

Smart technology kan voor een come back van security zorgen, meent Jelle Niemantsverdriet, Director Cyber Risk Services bij Deloitte. “Met smart apparaten en gebouwen krijgt cybersecurity een nieuwe kans om zich te positioneren als essentieel onderdeel van kwaliteit.”

Niemantsverdriet stond lange tijd aan de reactieve kant van cybersecurity. Hij bluste vele branden en maakte een plan om voorgedane incidenten in de toekomst te voorkomen. Zijn rol als ‘digitale brandweer’ verschoof langzaam naar het treffen van preventieve maatregelen. “Veel security-incidenten kunnen worden tegengehouden door security vanaf het begin goed in te regelen en zo simpel mogelijk te maken voor de eindgebruiker.”

Het is voor bedrijven nog niet vanzelfsprekend om security direct in de ontwerpfase mee te nemen, vertelt Niemantsverdriet. “We zien dat er vaak pas in een laat stadium gedacht wordt aan security. Dit terwijl je security moet zien als de fundering onder de slimme systemen in een modern gebouw: je ziet het niet, maar het is essentieel om een bruikbaar én veilig gebouw te hebben. Wanneer je cybersecurity vanaf de beginfase meeneemt, win je op de lange termijn veel meer. Zo voorkom je allerlei achterafmaatregelen, zoals testen en aanpassingen, je bespaart kosten en werkt uiteindelijk effectiever.”

“Wees niet bang voor security maar zie het als een kans om je te onderscheiden in een industrie die ongemerkt steeds digitaler aan het worden is.”

Van ondergeschoven kindje naar prominente rol
In traditionele software ziet Niemantsverdriet security als een ondergeschoven kindje. Het is een lastig onderwerp en bedrijven weten niet altijd waar te beginnen. “Nu smart technology een steeds grotere rol binnen de samenlevingen inneemt - zowel op privégebied met Internet of Things als in de business – kunnen organisaties cybersecurity niet langer links laten liggen. Het is een essentieel onderdeel in een goede gebruikersbeleving.

We verwachten immers dat wanneer je een slim apparaat koopt of een slim gebouw betrekt, dat het goed werkt en het altijd beschikbaar is. Als iets smart is, dan is het ook veilig denken we. Slimme technologie is ook wel te vergelijken met een gast in huis. Je verlangt dat hij zich netjes gedraagt en niet met zijn schoenen op de bank gaat zitten, geen eigenaardigheden vertoont en vertrouwelijke informatie niet deelt met anderen. De verwachtingen rondom slimme technologie zijn hooggespannen en hier kan alleen aan worden voldaan als ook wordt voldaan aan digitale veiligheid. Dit eist een prominente rol van security.”

Security als business enabler
Wanneer security goed wordt ingeregeld, biedt het toegevoegde waarde. Cybersecurity is volgens Niemantsverdriet een noodzakelijke voorwaarde om te innoveren, data te delen met medewerkers of derde partijen en systemen te bouwen op basis van vertrouwen. “Goede security leidt tot onderscheidend vermogen en goede business.”

SHIB
Niemantsverdriet gelooft in smart technologie mits de innovaties vanaf het begin veilig zijn. Door te spreken op Smart Homes & Intelligent Buildings op woensdag 15 november hoopt hij hieraan bij te dragen en bedrijven handvatten te geven op het gebied van security.

Registreren voor kennis event Smart Homes & Intelligent Buildings kan met €100 korting via onderstaande link.

https://www.databadge.net/shib2017/reg/?discount=E2W262YP

Overig evenementennieuws

 

Onze partners

  • ACO
  • Xella Nederland
  • Calduran Kalkzandsteen
  • BIA Beton
  • Kubus Informatiesystemen
  • Archidat Bouwformatie
  • Dutch Engineering
Sluit deze advertentie