Start NK Metselen 2019
Javascript is uitgeschakeld

Start NK Metselen 2019

Geplaatst: 15-01-2019
Start NK Metselen 2019

VELP - Donderdag 17 januari start het NK Metselen 2019 met een eerste regionale voorronde in Oosterbeek. 4e-jaars VMBO-leerlingen Bouwtechniek strijden bij Bouwopleidingsbedrijf ReVaBo in twee dagen om een plek in de landelijke finale later dit voorjaar.

De Nederlandse baksteenindustrie wil met het kampioenschap de populariteit van het metselvak promoten, de instroom naar het metselonderwijs bevorderen en jongeren interesseren voor een baan in de bouw. Dat gebeurt op een moment dat deze sector dringend verlegen zit om kwaliteit en vakmanschap.

Regionale kwalificatieronden
Het NK Metselen 2019 kent negen regionale voorronden en een landelijke finale. Na de eerste tweedaagse voorronde in Oosterbeek volgen in februari en maart nog kwalificatiewedstrijden in Utrecht, Genemuiden, Nunspeet, Sappemeer, Heerhugowaard, Goes, Leeuwarden en Veldhoven. De landelijke finale duurt drie dagen en is dit jaar in Ede. Meer hierover is te lezen op www.metselwedstrijden.nl.

De eerste regionale voorronde bij ReVaBo Oosterbeek vindt tegelijk plaats met de Open Dag van dit bouwopleidingsbedrijf. De voorronde start op donderdag 17 januari om 10:00 uur. Opdracht is in twee dagen een opgegeven metselwerkstuk te realiseren. Een vakjury beoordeelt de metselwerkstukken tijdens het metselen en na voltooiing op kwaliteitsaspecten, maar ook beroepsuitstraling en werkplekverzorging komen aan bod.

Op vrijdag 18 januari is iedereen vanaf 15.00 uur van harte welkom om een deel van de wedstrijd bij te wonen. Om 20.00 uur wordt tijdens een feestelijke afsluiting de winnaar van de voorronde bekend gemaakt. De winnaar plaats zich direct voor de finalewedstrijd in Ede.

Twaalf finalisten naar Ede
Regionale winnaars kwalificeren zich voor deelname aan de landelijke finale. Zij ontmoeten elkaar tijdens een driedaags metselevenement dat dit jaar naar Ede gaat. Inzet voor deze allesbeslissende strijd is de felbegeerde wisseltrofee ‘De ‘Zilveren Troffel’. Deze prijs verzekert eeuwige roem en een gouden toekomst als metsel-vakman.

Goed vakonderwijs
Met het organiseren van deze landelijke beroepswedstrijd voor leerling metselaars promoot de Nederlandse baksteenindustrie (KNB) sinds 1953 het metselonderwijs. Doel is de instroom van jong metseltalenten te bevorderen en goed vakonderwijs te stimuleren. Een goede instroom is van groot belang nu de uitvoerende bouw kampt met een groot tekort aan vakkrachten.

Meer informatie en bezoek
Informatie over de wedstrijdlocaties, het verloop van de wedstrijden en over de deelnemers, is te vinden op www.metselwedstrijden.nl. Bezoekers aan de metselwedstrijden zijn van harte welkom.

Overig evenementennieuws

 

Onze partners

  • Holland Mast
  • Holonite
  • GevelMeesters
  • IsoBouw Systems
  • BMI Nederland
  • Kingspan Insulation
  • Knauf
Sluit deze advertentie